Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Keman Aksesuarları - Hangi Keman Aksesuarı Ne İşe Yarar?

Müzik Tutkunlarının İhtiyaçlarına Yanıt Veren Keman Aksesuarları...

Eğer keman çalmaya yeni yeni ilgi duymaya başladıysanız bir keman aldığınızda işinizin bittiğini düşünebilirsiniz. Ancak durum pek de böyle değildir. Enstrümanınızı çalmak için gerek duyacağınız keman aksesuarları hiç de az sayıda değil. Elbette bunların büyük çoğunluğu kemanınızı çalmanız için doğrudan gerekli değil, yine de enstrümanınızı korumak ve daha konforlu kullanmaya kim hayır der ki?

Yine de çok sayıda keman aksesuarı arasında kafanızın karışacağını düşünmeyin. Yazımıza göz attıktan sonra ihtiyacınız olan keman aksesuar ve parçalarının hangileri olduğunu biliyor olacaksınız. İşte müzik tutkunlarının ihtiyaçlarına göre tasarlanan keman aksesuarları...

1. Keman Yayı – Keman Aksesuarları

Keman yayını keman aksesuarları arasında saymak ne kadar doğru açıkçası biz de emin değiliz! Ama yine de enstrümanın gövdesinden tamamıyla ayrı bir parça olduğu için keman arşesi ismiyle de anılan bu parçayı listemizin başına almak zorundayız. Genellikle naylon ve çelik gibi materyallerden yapılan keman yayı, enstrümanınzıı çalabilmek için hiç kuşkusuz ilk ihtiyacınız olan aksesuar.

2. Yay Çekme Aparatı – Keman Aksesuarları

Yay çekme aparatı her ne kadar keman çalmak için gerekli bir keman aksesuarı olmasa da özellikle ilk öğrenme aşamasında yay çekme egzersizleri yaparak yay tutuşunuzu ve yay kullanma alışkanlığınızı geliştirecektir.

3. Keman Akort Kulağı (Keman Burgusu) – Keman Parçaları

Keman burgusu veya keman akort kulağı olarak isimlendirilen parçayı keman aksesuarları arasında ele alabileceğiniz gibi keman parçaları arasında da düşünebilirsiniz. Telleri akort etmenize yarayan keman burgusu, sık sık zarar görebilmekte, ancak kolaylıkla değiştirilebilmektedir.

4. Keman Kutusu – Keman Aksesuarları

Kemanınızı saklamanıza yardımcı olan ya da bir yere giderken taşımanızı sağlayan ve enstrümanınızı zararlardan koruyan keman aksesuarıdır. Hardcase ve softcase türleri bulunur.

5. Keman Standı – Keman Aksesuarları

Keman standı, enstrümanınızı çalmadığınız sırada düzgün yerleştirebilmeniz için tasarlanmıştır. Böylece evde duran enstrümanınızın herhangi bir düşme tehlikesi yaşaması en aza indirgenmiş olur.

6. Keman Köprüsü – Keman Parçaları

Keman aksesuar ve parçaları arasında tellerin titreşimini gövdeye ileterek ses üretiminde önemli bir yere sahip olan keman köprüsü, kolaylıkla değiştirilebilen bir parçadır. Genellikle akçaağacından yapılan parça çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır.

7. Keman Yastığı – Keman Parçaları

Bildiğiniz gibi keman omuz ve çene arasına yerleştirilerek çalınır. Keman yastığı ise enstrümanınızı omuz ve çene arasında çok daha konforlu bir şekilde yerleştirmenize olanak sağlar.

Yol Arkadaşınızı Yakından Tanımak İçin Eğitim Almaya Ne Dersiniz?

Keman çalma tekniğinizi geliştirmek bir kenara enstrümanınızı koruyabilmek, doğru şekilde saklamak ve daha konforlu bir şekilde çalabilmek için eğitim almak işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Yanlış bilgilerle boşa masraf yapabileceğiniz gibi enstrümanınıza gerekli özeni göstermediğiniz takdirde zarar görmesine neden olabilirsiniz.

Müzik Akademi’de yalnızca müziğin teorik yanına odaklanmıyor, uygulama ağırlıklı derslerle kendimizi geliştirmenin yanı sıra müzik yolculuğumuz boyunca yol arkadaşımız olacak enstrümanımızı doğru şekilde kullanmayı da öğreniyoruz! Siz de müzik yolculuğunuza sağlam adımlarla başlamak istiyorsanız deneyimli eğitmenlerimiz ve eğitim danışmanlarımızla görüşün, müziğin büyülü dünyasına bizimle adım atın.

[widget-177]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20