Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Keman Çalmayı Öğrenmek Zor Mu? – Keman Eğitimi İçeriği

Keman Derslerinde Ne Öğreneceğini Merak Edenlere Bir Rehber

Yaylı çalgıların en popülerleri ve en sevilenleri arasında ilk sırada gelen keman, çalmaya ilgisi olanların ve onu merak edenlerin aynı zamanda en çok çekindiği enstrümanlardan biri. Çoğu kişi, keman çalmaya karşı bir istek beslese de keman çalmanın zorlukları olduğunu düşünerek bu tutkularından vazgeçiyor. 

Aslında keman çalmanın zorlukları tamamen sizin istek ve ilginizle alakalı. Keman çalmak isteyen her insan, seviyelerine, ilgi ve yeteneklerine yönelik eğitim programlarıyla keman çalmayı öğrenebilir ve bundan keyif alabilirler. Her enstrüman gibi keman çalmanın zorlukları da bulunmaktadır ancak kapsamlı bir eğitim programı ve disiplinli bir eğitimin sağladığı düzenli pratiklerle herkes bu zorlukların üstesinden gelerek keman serüvenini en keyifli şekilde tamamlayabilir. 

Eğer siz de keman çalmanın zorlukları nedir merak ediyorsanız gelin, keman çalmanın düşündüğünüz kadar zor olmadığını ve aksine keman eğitimlerinin size çok şey katacağını birlikte incelemeye ve anlamaya çalışalım…

Eğer “Keman Çalmayı Öğrenmek Zor Mu?” Diyelerdenseniz…

Keman çalmak zor mu diye düşünüyor ve keman çalmaktan bu nedenle vazgeçiyor olabilirsiniz. Ancak merak ettiğiniz her enstrüman ve ilgi alanınızda olan o enstrümanda gelişmek istiyorsanız ona yeterli emeği göstermeniz gerekmektedir. Atıldığınız her serüvenin size başlangıçta zor gelebileceğini düşünün ve alışma sürecinizin keyfini çıkarmaya odaklanın çünkü bir enstrüman çalmak da sizin yeni serüveniniz olarak başlangıçta size zor gelecektir. 

Keman çalmak tabii ki zor değil ancak emek ve ilgi isteyen bir enstrüman. Eğer siz de pratiklerinizi severek ve ilgiyle yaparsanız siz daha farkında olmadan ne kadar şevkle ve kolayca keman çalabildiğinizi göreceksiniz. 

Bu nedenle kemana yeni başlayanlar ve keman çalmak zor mu diye düşünerek bu isteğinden kolayca vazgeçebileceklere söyleyebiliriz ki; hayır, keman çalmak zor değildir, sadece keman tutkunuzu beslemeniz gerekir ve enstrümanınızı sevmeniz gerekir.

Gelin, birlikte keman eğitimi içeriklerine bir göz atalım ve neden keman çalmak uygun bir program ve kaliteli eğitimle birlikte zor değil anlamaya çalışalım…

1. Enstrüman Bilgisi

Herkes tanımadığı bir noktada ya da bilmediği bir durumda rahatsız hissedebilir ve yeni öğrenmeye başladığı bir konuda zorlanabilir. Keman ve tüm diğer enstrümanlarda da durum böyledir. Eğer siz de keman eğitiminize başlamadan önce keman çalmanın zorlukları hakkında düşüncelere dalıyorsanız bu durum normaldir. Ancak unutmayın, ilerledikçe aslında ne kadar kolay çalabileceğinizi göreceksiniz. 

Henüz tanımadığınız bir enstrümanı elinize ilk aldığınız anda ona karşı yabancılık hissedebilirsiniz. Bu durum normaldir. O nedenle keman eğitimi programlarında ilk olarak keman nedir, ne değildir, keman tarihi nedir, nereden gelmiştir, keman ekipmanları ve üzerindeki mekanizmalar nelerdir bunlar tanıtılır. 

Yabancılık çekmeyeceğiniz ve bildiğiniz bir enstrümanı benimsemeniz her zaman çok daha kolay ve keyifli olacaktır.

2. Duruş ve Tutuş Pozisyonu

Kemanda duruş ve tutuş pozisyonu da keman eğitimlerinin ilk ve en temel konularından biridir. Keman tekniklerinizi doğru uygulamak, bileğinizi uygun açıda bükerek elinizi keman klavyesine doğru yerleştirmenizle doğrudan alakalı olabilir. Bu nedenle keman eğitimlerinizde size ilk öğretilecek konulardan ilki kemanı doğru tutmak ve onunla bütünleşmenizi sağlamaktır. 

3. Müzik ve Nota Bilgisi

Keman eğitiminizin tabii ki olmazsa olmazlarından biri de keman eğitiminizin temeli, müzik ve nota bilgisidir. Kemanı tanıdıktan ve doğru duruşunuzu kazandıktan sonra gelen ilk konu keman klavyesinde hangi notanın nerede olduğu ve nasıl basılacağıdır. 

Kemanda nota bilgisi kulak eğitimine de dayanmaktadır. Keman perdesiz bir enstrüman olduğundan müzik eğitmenleri keman derslerinde kulağınızın gelişimine ve notaları doğru aralıklarla bilerek, doğru sesleri çıkarmanıza odaklanır. Keman eğitiminde nota ve müzik bilgisinin yanında kulaktan eğitim de oldukça büyük bir yere sahiptir. 

4. Keman Çalma Teknikleri

Biliyorsunuz ki keman çok yönlü bir enstrümandır bu nedenle birçok keman çalma tekniği bulunmaktadır. Keman çalma teknikleri bu nedenle keman eğitimleri içeriğinin önemli bir parçasıdır. Keman çalmayı öğrenmek zor mu sorusunun cevabını merak edenler için söyleyelim, eğer teknikleri düzenli ve keyifli pratiklerle birlikte uygulamayı denerseniz keman çalmayı öğrenmek zorluğun aksine oldukça keyifli bir aktivitedir!

Kemanda seslerin çıkarılmasını sağlayan en önemli ekipman keman yayıdır. Bu nedenle özellikle keman yayı teknikleri eğitimlerin büyük bir parçasını kapsamaktadır. Kemanda yay teknikleri dersleri sonunda çaldığınız parçaya göre uygun tekniği belirleyebilir ve yeteneğinizi zenginleştirebilirsiniz. 

Keman teknikleri yalnızca yay teknikleri bilgisi ile bitmiyor. Keman eğitiminde öğretilen bir diğer teknik de sol el tekniğidir. Notalara ve kemanınıza hakimiyet kurmanızı sağlayacak sol el teknikleri ile birbirinden muhteşem parçalar sizin parmaklarınızdan çıkacak!

5. Parmak Hızlandırma/Esnetme Pratikleri

Keman çalmak istiyorum diyenlerdenseniz ilk yapmanız gereken şeylerden bir tanesi parmaklarınızı esnetmek ve kemanda hız kazanmak için uygun pratikleri yapmaktır. Keman çalmanın zorlukları birçok kişi için parmak yavaşlığından kaynaklanmaktadır. Esnek olmayan parmaklarla notalar arasında gezinmek yeni bşlayanlar için zor bir durum gibi görünse de uygun pratiklerle bu durumun da üstesinden gelebilir ve kolaylıkla keman çalmayı öğrenebilirsiniz. 

6. Keman Hakkında Her Şey 

Keman çalmanın zorlukları ve bu süreci nasıl kolaylaştırabileceğiniz hakkında konuştuk… Peki ya keman eğitimi içeriği tam olarak size ne öğretecek? Keman çalmak zor değil ancak keman dersleri size ne vaad ediyor, nasıl bir süreç sizleri bekliyor? Merak edenler ve keman çalmak zor mu diye düşünenler için keman derslerinde sizleri başka neler bekliyor biraz detaylandıralım… 

Kemanın Tanımı ve Tarihi Gelişimi, Kemanın Farklı Müzik Türlerindeki Konumu, Keman ve Arşe Tutuşu, Boş Tellerde Yay Çalışmaları, Temel Müzik Terimleri, Ölçü Birimleri, 3/4'lük ve 4/4'lük Ölçüler, Boş Tellerde Ritmik Egzersizler, Parmak Pozisyonları, Majör ve Minör Gamlar, Deşifre ve Teknik Çalışmaları, LCM Keman Metodu, Suzuki Metodu, Sevcik Metodu, Aralıklar, Schradieck Metodu, Gam Teknik Çalışmaları, Majör ve Minör Gamlar, Repertuvar Çalışmalarına Giriş, Majör ve Minör Arpej Çalışmaları başlıklarıyla gelişimimizi sürdürüyor, temel arpej ve gamlar ve çok daha fazlası keman kursu programlarında sizleri bekleyen güzelliklerden yalnızca birkaç tanesi!

En Doğru Eğitimlerle Hobinizden Keyif Alın!

Keman zor mu diye düşünerek kendinizi böyle güzel bir enstrümandan uzaklaştırmayın ve yetenekelrinizi geliştirmekten asla vazgeçmeyin! Keman çalmak başlangıçta size zor gelebilir ancak süreç ölye keyifli ve rahatlatıcı geçecek ki, başlamadan önce düşündüğünüz kemanın zorlukları aklınıza gelmeyecek bile! Tutkularınızı ertelemeyin ve yeni aktiviteler denemekten korkmayın; kemanı seviyorsanız keman çalmayı öğrenmek de size zor gelmeyecektir.

En kaliteli eğitim programları ve 15 yıllık deneyimimizle geliştirdiğimiz Avrupa standartlarında uygulamalı keman dersleri programımızla Müzik Akademi olarak keman çalmayı en keyifli ve kapsayıcı şekilde öğretmenin gururunu yaşıyoruz. Keman çalmayı isteyen ancak keman öğrenmekten çekinen tüm öğrencilerimize başlangıç sürecini sevdiriyor ve temellerini, keyif alacakları şekilde sağlam bir biçimde atmalarını sağlıyoruz! Gelin, size en uygun keman eğitimi programına birlikte karar verelim ve siz de keman eğitiminizin tadını çıkarmaya hemen başlayın!

[widget-182]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20