Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Müzik Teknolojileri Bölümü Olan Üniversiteler

Müzik Endüstrisine Hazır Olmak İsteyenler Buraya!

Müzik ve teknolojiyi bir araya getiren müzik teknolojileri bölümü, özellikle günümüzün müzik endüstrisinde gelecek planı olan gençler için oldukça önemli bölümlerden biridir. Müzik teknolojileri bölümü sahne ve stüdyo ortamında kullanılan kayıt ekipmanları, amfiler, efektörler, bilgisayar ortamında müzik prodüksiyonu gibi alanlarda öğrencilerin gelişimini sağlayarak güncel müzik sektörüne kalifiye sanatçılar yetiştirmektedir.

Peki ülkemizde müzik teknolojileri bölümü olan üniversiteler hangileri? Açıkçası müzik teknolojileri hangi üniversitelerde var diye baktığımızda bu sayının Türkiye için oldukça düşük olduğunu görüyoruz. Yine de geleceğini müzikle şekillendirmek isteyen öğrenciler için çeşitli seçenekler mevcut. İşte müzik teknolojileri bölümü olan üniversiteler

Müzik Teknolojileri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Müzik teknolojileri bölümü ülkemizde her üniversitede bulunmuyor. Özel bir yetenek sınavı ile girilebilen bu bölüm az sayıda üniversite de yer almaktadır. Müzik teknolojileri bölümü olan üniversiteler hangileri sıralayacak olursak:

  • Bilgi Üniversitesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  • Süleyman Demirel Üniversitesi
  • Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi

Müzik Teknolojileri Bölümü Nasıl Girilir?

Müzik teknolojileri bölümü olan üniversiteler hakkında bilgi verdiğimize göre artık müzik teknolojileri bölümüne nasıl girilir sorusuna yanıt vermeye çalışabiliriz. Müzik teknolojileri olan üniversiteler özel yetenek sınavları ile alım yapmaktadır. Bunun dışında bazı üniversitelerin TYT sınavı baraj puanı talep edebildiğini de söyleyelim. Ancak çoğu üniversite için 3 aşamalı bir yetenek sınavından bahsetmek mümkündür.

İlk aşamada yalnızca müzik teknolojileri bölümü öğrenci adayları değil, tüm müzik bölümü öğrenci adaylarına sınav yapılmaktadır. Burada sorular öğrencilerin müzik kulağını ölçmek üzerine kuruludur. Öğrencilere aralık ve ezgi algılama üzerine sorular sorulur. Çift ses, üç ses, dört ses ve ezgileri tekrar etmeleri istenir.

İkinci aşamada ise öğrenciler mesleki işitme sınavı için sorularla muhatap olur. Buradaki sorular daha çok seslerin tınısını ayrıştırma ve ses karşılaştırma üzerine kuruludur. Son aşama ise öğrencilerle mülakat yapılır ve eğer varsa öğrencinin geçmiş çalışmaları incelenir.

Elbette farklı üniversiteler öğrenci alımı için farklı sınav süreçleri belirleyebilmektedir. Ancak genel olarak yetenek sınavı sürecinin buna benzer bir şekilde ilerlediğini söylemek mümkündür.

Geleceğin Ses Mühendisi Olmaya Hazır Mısınız?

Müzik teknolojileri bölümünün öğrencilerini günümüz müzik endüstrisine hazırladığını söylemiştik. Peki siz müzik teknolojileri bölümü olan üniversiteler için hazır mısınız? Ülkemizde çok az sayıda olan müzik teknolojileri bölümü yetenek sınavlarının buna bağlı olarak son derece zorlu olabildiğini vurgulayalım! Eğer hayallerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız iyi hazırlanmalısınız...

Müzik Akademi’de eğitim hayatını sanatla şekillendirmek isteyen gençlerimize konservatuvara hazırlık kurslarımızla kapsamlı bir eğitim alma fırsatı sunuyor, sahne ve stüdyo deneyimi kazanarak müzik teknolojilerini yakından tanımaları, kendi projelerini geliştirmeleri ve gerçek bir ses mühendisi olmaları için onları hazırlıyoruz. Siz de bu büyük sanat ailesinin bir parçası olun, tutkunuzu hayatınızın en önemli parçası haline getirin...

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20