Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Konservatuara Hazırlık Kursları Müzik Bölümü - Dersleri ve Artıları

Müzik Eğitiminize Güzel Sanatlar Fakültesinde Devam Edin...

Müzikal gelişiminizi sağlamak için en iyi yollardan biri hiç şüphesiz akademik eğitim almaktır. Elbette bunun şart olmadığını söyleyelim, farklı müzik kursları ile konservatuarda edineceğiniz bilgileri edinmeniz mümkün. Yine de eğer müziği seviyorsanız üniversite hayatınızın müzikle iç içe geçmesini istemenizi de doğal karşılamak gerekir.

Konservatuara hazırlık kursları müzik başta olmak üzere oyunculuktan dansa, baleden tiyatroya kadar tüm Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci adayları için son derece önemlidir. Bunun en büyük nedeni konservatuara giriş sınavının üniversiteye giriş sınavına ek olarak müzikal yeterliliklerinizi de test eden çeşitli zorluklar barındırmasıdır.

Ancak endişelenmenize gerek olmadığını da vurgulamak gerekiyor. Konservatuara hazırlık kursları müzik bölümü öğrenci adaylarına giriş sınavı için gerekli pek çok beceriyi kazandırır. Gelin, konservatuar müzik bölümü hazırlık kursları geleceğin müzisyenlerine neler katıyor, birlikte bakalım.

Konservatuara Hazırlık Kursları Müzik Eğitim Programı

Konservatuara giriş sınavlarında adaylardan profesyonel bir seviyede olmasa bile müzikal becerilerini göstermesi beklenir. Eğer müzikal becerilerinizin bu türden bir giriş sınavı için yeterli olmayacağına dair bir endişeniz varsa konservatuara hazırlık kursları ile sınava hazırlanmanız oldukça faydalı olabilir. Çünkü endişeniz yersiz olsa bile böyle bir endişe sınav esnasında fazla heyecan yapmanıza ve becerilerinizi tam olarak sergileyememenize neden olabilir.

Konservatuar hazırlık kursu müzik bölümü öğrenci adaylarının, müziğin temel konularında bilgi sahibi olmasını ve müzikal becerilerini açığa çıkarmasını amaçlar. Bu doğrultuda konservatuar müzik bölümü hazırlık kursları kapsamındaki derslerden bazıları şunlardır:

  • Nefes ve Ses Egzersizleri

Konservatuara giriş sınavında jürinin adayda dikkat ettiği en önemli noktalardan biri ses kullanımıdır. Burada kastettiğimiz usta bir vokalist performansı sergilemeniz değil. Sınav jürisindeki akademisyenler daha etkili ve doğru bir ses kullanımı için gerekli temellere sahip olduğunuzu görmek ister. Etkili ses kullanımı için en önemli faktörlerden biri de nefes kontrolüdür. Nefesinizi doğru almadığınız takdirde sesinizi etkili kullanmanız da pek mümkün değildir.

Bu nedenle konservatuar hazırlık müzik kursları söz konusu olduğunda en önemli başlıklardan biri ses ve nefes egzersizleridir. Ses ve nefes egzersizleriyle şarkı söylerken olduğu kadar konuşurken de sesinize daha fazla hakim olacak, iletişim becerilerinizi geliştireceksiniz.

  • Diksiyon ve Beden Dili

Konservatuara hazırlık kursu müzik bölümü ile diksiyon ve beden dilinin ne ilgisi var diye düşünüyor olabilirsiniz. Hemen söyleyelim. Konservatuara giriş sınavları, müzikal becerilerinizi ölçtüğü kadar iletişimsel becerilerinizi de ölçer. Jüri karşısında etkileyici bir performans göstermek için iletişim becerilerinizi de kullanmanız gerekir. Bu nedenle konservatuar hazırlık kursu müzik dersleri arasında jest ve mimik kullanımı, topluluk önünde konuşma ve beden dili kontrolü gibi konular da yer alır.

  • Kulak Egzersizleri

Konservatuar müzik bölümü sınavlarında jürilerin en dikkat kesildiği konulardan biri de doğal olarka müzik kulağıdır. Dolayısıyla konservatuar hazırlık kursları müzik bölümü adaylarına temel müzik kulağı ve duyum becerileri kazandırmayı hedefler. Bu nedenle konservatuara hazırlık müzik kursları aldığınız takdirde dersleriniz arasında; ezgisel ve ritimsel kulak çalışmaları, doğru duyum ve ritim ölçüleri gibi kulağa dayalı egzersizlerle karşılaşabilirsiniz.

  • Melodik Hafıza Çalışmaları

Duyduğunuz bir melodiyi doğru şekilde tekrar edebilir misiniz? Bir melodiyi doğru şekilde tekrar etmek sesinizin güzel olmasından çok duyumunuzun ve melodik hafızanızın iyi olmasına bağlıdır. Konservatuara hazırlık kursları müzik bölümü öğrencilerinin melodik hafızasını geliştirecek pek çok uygulamaya ders içeriklerinde yer verir.

  • Akor Egzersizleri

Melodik hafızanın yanı sıra doğru duyuma yönelik önemli konulardan biri de akorlardır. Konservatuara giriş sınavı sırasında adaydan genellikle basit bir akorun seslerini tekrar etmesin istenir. Piyanodan duyduğunuz bir akor içerisindeki üç farklı sesi ayırt edebilmeniz için konservatuar müzik bölümü hazırlık kursları ile kulağınızı eğitmeniz büyük önem taşır.

  • Dikte ve Deşifre

Müziğe doğuştan yetenekli olsanız bile Güzel Sanatlar Fakültesi'nin müzik bölümlerine girebilmek için yeteneklerinizin üzerine müziğin temel konularına dair bilgileri eklemeniz gerekir. Bunların en başında dikte ve deşifre gelir. Temel olarak duyulan bir sesin nota karşılığının yazımına dikte, porte üzerindeki bir notanın hangi sese karşılık geldiğini bulmaya ise deşifre denir.

Konservatuara hazırlık kursları müzik bölümü öğrenci adaylarına dikte ve deşifre çalışmalarıyla porte üzerindeki işaretleri okuma becerisi kazandırarak müziğin dilini öğretir.

  • Şan ve Solfej

Şan ve solfej dersleri tıpkı ses ve nefes egzersizleri gibi sesinizi doğru kullanmanız için son derece önemlidir. Ancak buna ek olarak şan ve solfej derslerinde teoriyle pratik bir arada yürür. Konservatuara hazırlık kursu müzik bölümü derslerinin önemli bir kısmını oluşturan şan ve solfej dersleri farklı türde eserleri doğru şekilde icra etmeniz için gerekli becerileri kazanımlarınız arasına ekler.

  • Müzik Teorisi

Müzik teorisi, konservatuara hazırlık müzik eğitimi için vazgeçilmez olan başlıklardan bir diğeridir. Elbette tam anlamıyla bir müzik teorisi öğrenimi zaten konservatuarda verilmektedir. Ancak konservatuara girmek için de armoni, kontrpuan, analiz, form bilgisi, orkestrasyon, partisyon okuma, füg, kompozisyon ve benzeri konularda birikim sahibi olmanız gerekir.

Konservatuara Hazırlık Kursları Müzik Bölümü Adaylarına Neler Katar?

Konservatuara hazırlık müzik dersleri arasında hangi konuların olduğuna kısaca göz gezdirdik. Ancak sınava dair endişelerinizin hala sürdüğünü de biliyoruz. Bu noktada konservatuara hazırlık kursları adaylar için ne gibi artılara sahiptir sorusuna cevap vermemizin endişenizi bir nebze de olsa azaltacağına inanıyoruz.

Konservatuara hazırlık kursları müzik bölümü adaylarına neler katar diye merak ediyorsanız şunları sıralayabiliriz:

  • Jüri karşısındaki heyecanınızı yenebilir, gerçek performansınızı göstermek için ihtiyacınız olan heyecan kontrolünü sağlayabilirsiniz.
  • Konservatuara hazırlık kursları müzik eğitimi sayesinde müziğin teorik yönü hakkında daha fazla bilgi edinebilir, gelecek soruları kolaylıkla yanıtlayabilirsiniz.
  • Konservatuara hazırlık kursu müzik bölümü öğrenci adaylarına sahne deneyimi kazandırır. Sahne deneyimi, jüri karşısında performans gösterirken özgüvenli bir duruş sergilemeniz için oldukça iyi bir kazanımdır.
  • Konservatuar müzik hazırlık kursları İstanbul gibi kalabalık ve çok fazla müzik öğrencisi olmak isteyen gencin bulunduğu bir şehirde rakiplerinizin önüne geçebilmeniz için önemli bir avantaj sağlar.
  • Sınav sırasında jüride yer alan akademisyenlerle etkili iletişim kurmanız ve beden dilinizi doğru kullanabilmeniz bakımından konservatuar hazırlık kursları son derece yararlıdır.
  • Akor ayırt etme, nota dikte ve deşifresi, armoni gibi müzikal becerileri kazanımlarınız arasına eklemek için konservatuar hazırlık kursları müzik eğitimi programlarından yararlanabilirsiniz.

Konservatuara giriş sınavları her ne kadar zor olsa da eğer müziğe gerçekten tutkunsanız aşılamayacak bir zorluk olmadığını unutmayın! Konservatuar hazırlık kursu müzik dersleri ile kısa sürede tüm eksikliklerinizi kapatabilir, sınavı başarıyla geçerek müzik hayatınıza Güzel Sanatlar Fakültesi'nde devam edebilirsiniz.

Gençlerimize Tam Destek!

Müzik Akademi ailesi olarak uygulama konservatuara hazırlık kursları ile müzik sever gençlerimize tam destek sunuyor, konservatuara giriş sınavında karşınıza çıkabilecek tüm teorik ve pratik zorluklara karşı sizi hazırlıyoruz.

Bir müzik tutkunu olarak konservatuara hazırlık kurslarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek ve konservatuar eğitimi hakkındaki sorularınızı yöneltmek için deneyimli müzik eğitmenlerimizle görüşebilir, sayfamız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al - Kayıt Ol
Bilgi Al - Kayıt Ol En Yakın Şubemiz İçin Tıklayın.