- Konu Başlıkları
- Enstrüman Çalmanın Yaşı Yoktur! Çocuklarınız İçin Uygun Enstrümanlar
- Çocuklar İçin Hangi Enstrüman Uygundur?
- 1. Piyano
- 2. Perküsyon
- 3. Gitar
- 4. Vurmalı Çalgılar
- En Kapsamlı Eğitim Programları Her Yaştan Çocuk İçin Müzik Akademi’de!
Enstrüman Çalmanın Yaşı Yoktur! Çocuklarınız İçin Uygun Enstrümanlar
Çocukları için müzik eğitimi düşünen ve bir enstrüman ile çocuklarına müzik sevgisi kazandırmak isteyen aileler, çocuklar için müzik aletleri arasından en uygununun hangisi olduğunu merak etmektedir. Okul öncesi enstrüman önerileri arasından en uygun olanları seçmek için hangi kriterlere dikkat etmeleri gerektiği, onlar için önemlidir.
Enstrüman eğitimi her yaşta alınabilir ancak, çocuklarınızın gelişimini destekleyecek teknik bir enstrümana başlatmak her zaman daha çok tercih edilen bir seçenektir. Bu nedenle, sizler için okul öncesi müzik aletleri ve enstrüman önerilerinden biraz bahsettik…
Çocuklar İçin Hangi Enstrüman Uygundur?
Okul öncesi çocuklar için müzik eğitimi sırasında kullanılacak çocuklar için müzik aleti modelleri olmasına rağmen, çocuklarının bir enstrüman çeşidini başarılı ve keyif alarak çalmasını isteyen ebeveynlerin ilk tercihleri arasında; eğitimine küçük yaşta başlanması her zaman çok daha iyi sonuçlar verebilecek enstrümanlar bulunmaktadır.
1. Piyano
Piyano eğitimi özellikle küçük yaşlarda başlanması gereken enstrümanlardan bir tanesidir. Çocukların esnek kasları ve algılama yeteneklerinin piyanoya oldukça yatkın olması, onların piyanoya başlaması için en geçerli nedenlerden bir tanesidir. Özellikle 4- 6 yaş aralığı çocuklar için müzik eğitimi sürecinde idealdir. Çocuklar hem el – göz koordinasyonlarını hem de el – ayak koordinasyonlarını piyano eğitimi ile geliştirir.
2. Perküsyon
Okul öncesi çocuklar için enstrüman önerileri denildiğinde akla gelen ilk çocuklar için müzik aleti tabii ki perküsyon aletleridir. Özellikle erken çocukluk eğitimi kurumlarında perküsyon aletleri sıkça kullanılır ve çocuğun ritim duygusunu geliştirmek adına ilk adımlar atılmış olur.
3. Gitar
Eğer siz de “küçücük çocuklar gitar çalabilir mi?” diye yanlış bir algıya kapıldıysanız, hemen bu düşüncelerinizden vazgeçmelisiniz. Çocuklar için müzik aletleri arasında en popüler olan enstrüman tabii ki gitardır. Gitarlar, özellikle küçük kas gelişimi ile el – göz koordinasyonunu, aynı zamanda iki eli birlikte kullanma gerektirdiği için ellerin koordinasyonunu geliştirmektedir. Gitarlar, çocukların boylarına göre üretilmektedir 4 veya 5 yaşında klasik gitar eğitimi almaya başlayabilecek çocuklar ¼ ölçülü klasik gitarları kullanabilirler.
4. Vurmalı Çalgılar
Askılı davul ve bongo çeşitleri özellikle anasınıflarının müzik köşelerini süsleyen enstrümanlardan bir tanesidir. Vurmalı çalgıların her türü bu dönemde okul öncesi çocuklar için enstrüman önerileri arasında yer alabilir. Çocuklar, ritim tutmayı öğrenecek müziklere eşlik edebilirler. Birçok ebeveynin tercihleri arasında bulunmasa da 5-6 yaş çocuklar için müzik aleti önerileri arasında ilk sıralarda bateri gelmektedir. Çocukların, tüm bedenlerini kullandığı bu müzik aleti, onların beden koordinasyonunu geliştirmelerini sağlar.
En Kapsamlı Eğitim Programları Her Yaştan Çocuk İçin Müzik Akademi’de!
Çocuklar, müzik eğitimleri ile ilk olarak anaokullarında tanışır. Onların boylarına ve kullanımlarına uygun birçok müzik aleti, çeşitli kurumlarda eğitim için kullanılmaktadır. Çocukların gelişiminde birçok alan için destekleyici olan bu okul öncesi müzik aletleri, okul öncesi dönemde çocuklar için enstrüman önerileri arasında yer alsa da aileler kimi zaman farklı enstrümanların eğitimini aldırmayı tercih eder.
Müzik Akademi olarak, çocuklarımıza piyano, keman, gitar eğitimleri başta olmak üzere birçok enstrümanın eğitimini sunuyor ve onların müzik sevgisi kazanmış bireyler olarak yetişmesine uzun yıllardır öncülük ediyoruz. Tecrübelerimiz ışığında her sene kendimizi daha da geliştiriyor ve çocuklarımıza en kapsamlı müzik eğitimini sunmak için çabalıyoruz. Siz de Müzik Akademi ailesine katılarak çocuklarını için müzik eğitimlerimizden yararlanabilirsiniz.
[widget-179]