Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Yeni Başlayanlar İçin Keman Seçimi Nasıl Olmalı?

İlk Kez Keman Alacaklara Tavsiyeler!

Keman çalmayı öğrenmek isteyen ve kendine uygun bir keman bulmak için arayışlara başlayan müzik tutkunlarının en çok tereddüt ettikleri konuların başında yeni başlayan için keman seçimi geliyor. Keman çalmaya yeni başlayan nasıl keman almalı, hangi markayı seçmeli, hangi keman türü daha kolay öğrenilir, nelere dikkat etmek gerekir... Tüm bu sorular gerçekten de kafa karıştırıcı...

Gelin, yeni başlayanlar için keman seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken noktalara birlikte göz atalım. Keman alacaklara tavsiyeler vereceğimiz bu yazının son derece işinize yarayacağına inanıyoruz!

Öncelikle Bütçenizi Belirleyin! – Yeni Başlayanlar İçin Keman Seçimi

Yeni başlayanlara kemin seçimi önerisi verirken ilk önce konuya bütçeden başlamak her zaman doğru seçimdir. Çünkü kalitesiyle öne çıkan markaların bile son derece geniş bir skalada farklı keman modelleri vardır. Ancak pahalı gitar her zaman en iyisi demek de değildir. Keman alacaklara tavsiyeler verirken bizim söyleyeceğimiz başlangıç için orta seviye bir kemanın yeterli olduğudur. Kendinizi geliştirdikçe ve müziğe daha büyük bir tutkuyla bağlandıkça daha pahalı modellere yönelebilirsiniz, daha vaktiniz var!

Hangi Markayı Seçmelisiniz? – Yeni Başlayanlar İçin Keman Önerileri

Yukarıda söylediğimiz gibi dünya çapında üne kavuşmuş keman markaları beklentilerinizi karşılaması açısından her zaman daha iyi bir adrestir. Yine de bir markanın her ürününün aynı kalitede olmadığını da unutmamalısınız. Ancak keman alacaklar öneriler vermek için aşağıdaki markaların güvenilirliğini tüm dünyada kanıtlamış isimler olduğunu söyleyebiliriz:

  • Rösler
  • Yamaha
  • Stromberg
  • Dominguez
  • Stentor
  • Strunal
  • Vivaldi
  • Pearl River
  • Otto Jos. Klier

Keman Alırken Bunlara Dikkat Edin! – Yeni Başlayanlar Nasıl Keman Almalı?

Her ne kadar hemen yukarıda güvenilir ve dünya çapında popüler markalara yer vermiş olsak da yeni başlayanlar için keman önerileri verirken asıl dikkat edilmesi gereken nokta kemanın markası değil, özellikleridir. Şu noktalara dikkat ederek size en uygun kemanı seçebileceğinize inanıyoruz:

  • Keman alırken dikkat etmeniz gereken ilk nokta tel yüksekliğidir. Keman telleri ne çok yüksek ne de alçak olmalıdır. Özellikle yüksek teller parmaklarınızın gereğinden fazla acımasına neden olacaktır.
  • Kalın tuşeli kemanlar nota geçişleri sırasında daha fazla enerji harcayacağınız kolay yorulmanıza neden olabilir.
  • Keman yayınızın ince olduğuna dikkat etmelisiniz. Kalın bir yay, tellere fazla baskı yaparak istediğiniz sesi çıkarmanızı zorlaştırır.
  • Kemanın yapımında kullanılacak ağaç, keman alacaklara öneriler verirken değinilmesi gereken klasik konulardan bridir. Akçaağaç, ladin, gül ağacı ve abanoz gibi gövdeler çok daha temiz ses verir.
  • Keman gövdesinde yeterli miktarda ağaç kullanılmışsa keman burgusundaki delikler çok daha küçük olur!
  • Kemanınızın doğal bir cilaya sahip olması nefes almasını sağlayarak daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.

Müziğin Büyülü Dünyasında İlk Adımları Birlikte Atalım!

Kolay yorulmanıza neden olmayacak, ilk pratiklerinizi yapabileceğiniz kadar dayanıklı olacak, akort yaparken tel kaçma gibi sorunlarla boğuşmanızı gerektirmeyecek bir keman bulmak zor olabilir! Ancak yeni başlayanlar için keman önerilerimizle kendinize en uygun enstrümanı bulduğunuza inanıyoruz...

Eğer artık enstrümanınızın inceliklerini öğrenmeye hazırsanız gelin ilk adımlarınızı Müzik Akademi’nin keyifli ortamında birlikte atalım. Unutmayın, elinizdeki enstrüman dünyanın en iyisi bile olsa inceliklerini öğrenmediğiniz sürece istediğiniz sonucu alamazsınız...

[widget-177]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20