Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Yetenek Sınavı Nasıl Olur?

Çocuklarınızı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü İçin Nasıl Hazırlamalısınız?

Çocuğunuzun müziğe olan yeteneği daha bu yaşlarında bile fark ediliyor mu? Belki de şimdiden müzik sevgisi üzerinden onun için bir gelecek planlamaya başladınız... Eğer durum gerçekten böyleyse hemen söyleyelim Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü tam da onun için planladığınız geleceğin kapılarını ardına kadar açabilir.

Ancak şunu da hatırlatmak gerekiyor ki Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü yetenek sınavı ile alım yapan liselerden biri. Eğer çocuğunuzun geleceğini müzikle şekillendirmek istiyorsanız Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü yetenek sınavları için şimdiden hazırlanmasını sağlamalı ve planlı bir çalışmayla hayallerine ulaşmasına yardımcı olmalısınız. Gelin şimdi Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavı müzik bölümleri söz konusu olduğunda nasıl yapılıyor, hangi sorular soruluyor daha yakından bakalım!

İki Aşamalı Bir Sınav Çocuklarınızı Bekliyor! - Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Yetenek Sınavı

Birçok Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü yetenek sınavları için iki aşamalı bir süreç düzenlemeyi tercih ediyor. İlk aşamada öğrencilerin genel olarak müzik kulakları sınanarak müziğe olan yatkınlıkları anlaşılmaya çalışılıyor. Bu aşamayı başarıyla geçen öğrenciler ise Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü yetenek sınavı ikinci aşamasında yeteneklerini sergileme şansı buluyor.

İlk Aşamada Ezgi ve Ses Tekrarı - Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Yetenek Sınavları

İlk olarak müziksel işitme, ritimsel bellek ve ezgisel bellek üzerine odaklanılıyor. İlk aşamada öğrencilerden genellikle duydukları sesi tekrar etmeleri isteniyor. Bunun için öğrencilere önce piyanodan bir ezgi çalınıyor. Öğrenciden bu ezgiyi olabildiğince doğru notaları basarak vokaliyle tekrar etmesi talep ediliyor. Ancak burada önemli olan öğrenci adayının vokalinin güzel olması değil, ezgiyi doğru bir biçimde tekrar edebilmesi. Genellikle yetenek sınavlarında bu türden iki soru soruluyor.

Ezgi tekrarlarından sonra yine piyanodan öğrencilere ses verilerek ses tekrarı yapmaları isteniyor. 2 sesli tekrarlarla başlayan sınav öğrencinin başarısına göre 3 sesli ve 4 sesli olmak üzere ilerliyor. 2 sesli sorular; ikili, üçlü dörtlü, beşli, yedili aralıklar, 3 sesli sorular; major – minör akorlar ve çevrimleri, 4 sesli sorular ise majör – minör akorlara ek olarak yedili akorları da içeriyor.

İkinci Aşamada Çalgı ve Ses Hakimiyeti - Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Yetenek Sınavları

Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü yetenek sınavı ilk aşamasının ardından müzik kulağı yeterli görülmeyen öğrenciler eleniyor. İkinci aşamada ise öğrencilerden yeteneklerine ve tercihlerine göre enstrüman veya vokal yeteneklerini göstermeleri isteniyor. Bu doğrultuda okul müfredatında yer alan eserler içerisinden öğrenciler iki şarkı seçerek enstrümanlarıyla veya vokalleriyle icra ediyor.

Çocuklarınızın Geleceğine Erkenden Yatırım Yapın!

Unutmayın, müzik yeteneği gerçek bir müzisyen olmak için sadece başlangıç noktasına karşılık gelir. Eğer çocuğunuzun gelecekte başarılı bir müzisyen olmasını istiyor, şimdiden yeteneklerini geliştirerek Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü eğitimi almalarını arzuluyorsanız yeteneklerine erkenden yatırım yapmayı ihmal etmeyin!

Müzik Akademi’de Güzel Sanatlar Lisesi hazırlık kursları ile müzik sevgisini keşfetmiş çocuklarımızın eğitim hayatlarına destek oluyor, onları müzik bölümü yetenek sınavlarına hazırlıyoruz. Siz de bu geniş ve sanata gönül vermiş ailenin bir parçası olun, çocuklarınızın geleceğini müzikle şekillendirin...

[widget-187]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20