Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri

Güzel Sanatlar Lisesi Bölümlerinde Hangi Dersler Var? 

Lise hazırlık dönemi öğrencileri yetenekleri ve hayallerine göre ortaokuldan mezun olduktan sonra güzel sanatlar lisesine gitmeyi hedeflerler. Güzel sanatlar lisesi dersleri de tam bu noktada öğrencilerin merak ettiği konulardan biridir. Güzel sanatlar lisesine gitmeyi hedefleyen öğrencilerin gideceği bölüme göre eğitim planlarının ve ders içeriklerinin değiştiğini söyleyebiliriz. Bu sebeple öğrenciler genel bir güzel sanatlar lisesi dersleri araştırması yapmak yerine istedikleri bölümlerin ders içeriklerini kontrol etmelidirler. 

Güzel sanatlar lisesi dersleri hakkında genel bilgiler vermek gerekirse 9. Sınıf müfredatının tüm liseler için benzer olduğunu söylemek mümkün. Ana dersler olan Türkçe, Matematik, Tarih gibi derslerin yanında öğrencinin seçtiği bölüme dair dersler de vardır. Fakat 9. Sınıf müfredatı bölüm derslerinin ağırlıklı olarak verildiği bir eğitim içeriğine sahip değildir.

Yazımızın devamında bölümlere göre güzel sanatlar lisesi ders programı içeriklerinden bahsedeceğiz. Seçeceğiniz bölüme göre güzel sanatlar lisesi ders müfredatı konusu hakkında bilgi edinmek için yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz.

 

Güzel Sanatlar Lisesi Eğitimi – Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri Nelerdir?

Yeteneklerinizi geliştirmek ve ileride yetenekleriniz doğrultusunda bir meslek edinmek için güzel sanatlar lisesi bu yolda atacağınız ilk adım olacaktır. Güzel sanatlar lisesi için yetenek sınavlarına girmeden ve hazırlık sürecine başlamadan önce girmek istediğiniz bölümün içeriğini öğrenmeniz motivasyonunuzu sağlama açısından önemlidir. Gelin, bölümlere göre güzel sanatlar lisesi dersleri neler, birlikte görelim.

Resim Bölümü – Güzel Sanatlar Lisesi Ders Programı

Güzel sanatlar lisesinde resim bölümü okumak isteyen öğrenciler için ders içeriği oldukça önemlidir. Resim bölümü öğrencileri kendilerini resim alanında 4 sene boyunca geliştirerek dilerlerse üniversite tercihlerini de güzel sanatlar fakültelerinden yana yapabilirler. 

Resim bölümü güzel sanatlar lisesi ders programı öncelikle tüm lise öğrencilerinin alması gereken, ana dersler olan; Türkçe, matematik ve tarih gibi temel dersleri içinde barındıran bir eğitim planı ile oluşturulmaktadır. Bunun yanında bölüm dersleri olarak ise; temel sanat, heykel, grafik tasarım, sanat tarihi, desen çalışmaları, karakalem gibi dersler verilmektedir. 

Tiyatro Bölümü – Güzel Sanatlar Lisesi Ders Programı

Güzel sanatlar lisesi ders müfredatı ilk yıl ana derslerin ağırlıklı olarak verilmesinden sonra bölüm derslerinin ağırlık kazanması ile oluşturulur. Tiyatro bölümü için de tahmin edileceği üzere aynı durum geçerlidir. 

Güzel sanatlar lisesi ders programı tiyatro bölümü için konuşmak gerekirse tiyatro bölümlerinde verilen derslerin genel olarak; oyunculuk, ses ve nefes eğitimleri, pandomim, tiyatro kuramları, dramaturji gibi dersler olduğunu söyleyebiliriz. 

Müzik Bölümü – Güzel Sanatlar Lisesi Ders Programı 

Müzik bölümü güzel sanatlar liselerinde sıklıkla tercih edilen bir bölümdür. Bunun sebebi ise hem enstrüman çalanların hem de yalnızca ses eğitimi almayı düşünenlerin eğitim almak istediği bir bölüm olmasıdır. Müzik bölümü yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerin de bu konuyu göz önünde bulundurarak sıkı ve düzenli bir çalışma programı ile çalışması gerekmektedir. 

Müzik bölümü için güzel sanatlar dersleri nelerdir diye soran öğrencilere ise her okulda eğitim içeriklerinin değiştiğini söylemek gerekir. Fakat genel olarak her okulun benimsediği ve temelde aynı konuları içeren bir eğitim programı uygulandığını söyleyebiliriz. Müzik bölümü güzel sanatlar ders içeriği; diksiyon ve beden dili, ses eğitimleri, kulak egzersizleri, melodik hafıza çalışmaları gibi konulardan oluşmaktadır. 

Eğer siz de güzel sanatlar lisesi kazanmak ve yetenekleriniz doğrultusunda bir meslek edinmek istiyorsanız yetenek sınavlarında başarılı olmak için güzel sanatlar lisesi hazırlık kursları ile düzenli ve sıkı bir çalışma programı sürecine dahil olmalısınız. Böyle bir sürecin sonunda yetenek sınavlarında istediğiniz sonuca ulaşabilir ve hayallerinizdeki liseye yerleşebilirsiniz…

[widget-187]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20