- Konu Başlıkları
- Müzik Tutkusunun Peşinden Gitmek İsteyenlere İpuçları
- Müzik Bölümü Okumak İçin Hangi Sınavlara Girmelisiniz? – Konservatuar Müzik Bölümü Giriş Şartları
- Yetenek Sınavları Asıl Önemli Olan! – Konservatuar Müzik Bölümüne Nasıl Girilir?
- Yetenek Sınavlarında Neler Soruluyor? – Konservatuar Müzik Bölümü Giriş Şartları
- Konservatuara Girmek İçin Şimdiden Çalışmaya Başlamalısınız!
Müzik Tutkusunun Peşinden Gitmek İsteyenlere İpuçları
Müzik tutkusunu akademik bir yolculuğa ve ardından gerçek bir kariyere dönüştürmek isteyen çok müzik sever konservatuar müzik bölümü giriş şartları hakkında araştırma yapıyor. Nitekim ülkemizde pek çok üniversitenin fakülteleri arasında konservatuar yer alıyor. Ancak konservatuar müzik bölümüne nasıl girilir sorusu karşısında gençlerin kafasının biraz karışık olduğunu söyleyebiliriz.
Peki konservatuvar müzik bölümüne giriş şartları neler? Yazımızda konservatuar müzik bölümü giriş şartları hakkında bilgi verecek, konservatuar müzik bölümüne nasıl girilir sorusuna yanıt vermek üzere hangi sınavlarda başarılı olmanız gerektiğine göz atacağız. İşte konservatuar müzik bölümü giriş şartları...
Müzik Bölümü Okumak İçin Hangi Sınavlara Girmelisiniz? – Konservatuar Müzik Bölümü Giriş Şartları
Konservatuar müzik bölümü giriş şartları söz konusu olduğunda öğrencilerin aklına elbette ilk olarak üniversite sınavları geliyor. Geçmişte yalnızca devlet üniversiteleri öğrencilerin üniversiteye giriş sınavlarına girmesini talep ederken günümüzde vakıf üniversiteleri de devlet üniversiteleri de öğrencilerin ilk olarak TYT sınavından en azından baraj puan almış olmasını talep ediyor. Ancak elbette bazı üniversiteler kontenjanlarına kıyasla daha yüksek talebe sahip olduğu için baraj puan yeterli olmuyor. Bu noktada üniversitelerin taban puanları yaptıkları öğrenci alımlarına göre belirleniyor.
Yetenek Sınavları Asıl Önemli Olan! – Konservatuar Müzik Bölümüne Nasıl Girilir?
Yukarıda konservatuar müzik bölümü okumak isteyen öğrencilerin ilk olarak TYT sınavına girmesi gerektiğini söyledik. Ancak maalesef iş bununla bitmiyor. Konservatuar müzik bölümü giriş şartları arasında ayrıca yetenek sınavları da bulunuyor. Yetenek sınavında genel olarak öğrenci adayları müzik bilgileri ve yetenekleri üzerinden test ediliyor. Ancak yetenek sınavlarının TYT gibi merkezi bir sistemle yapılmadığını belirtelim. Her üniversitenin konservatuar müzik bölümü akademisyenleri kendi aralarında yetenek sınavı için sorulacak soruları belirliyor. Ardından sınavdaki jüri öğrencilerin puanlarını vererek sınavı kazanan öğrencileri açıklıyor.
Yetenek Sınavlarında Neler Soruluyor? – Konservatuar Müzik Bölümü Giriş Şartları
Konservatuar müzik bölümü giriş şartları arasında asıl önemli olan noktanın yetenek sınavları olduğunu vurguladık. Peki yetenek sınavlarında genel olarak neler soruluyor. Konservatuar müzik bölümü için yetenek sınavlarının temelde üç başlık içerdiğini söyleyebiliriz. Bunlar hakkında aşağıda kısaca bilgi verdik:
- Enstrüman sınavı: Enstrüman bölümleri için aday öğrencilerden ilgili enstrümandaki hakimiyetlerini göstermeleri adına birden fazla şarkı çalmaları isteniyor. Elbette burada beklenen ustalık derecesinde bir performans değil.
- Şan sınavı: Akademik hayatlarını vokal üzerinden şekillendirmek isteyen öğrencilerin bilgilerini ölçmek için en az 2 şarkı söylemesi isteniyor ve bunun üzerinden ses değerlendirmesi yapılıyor.
- İşitme sınavı: Hangi bölüm olduğu fark etmeksizin tüm öğrencilerin piyanoda çalınacak bir nota veya akoru doğru duyup duyamadığı sınanıyor. Böylelikle öğrencinin müzik kulağının konservatuar müzik bölümü giriş şartları için yeterli olup olmadığına bakılıyor.
Konservatuara Girmek İçin Şimdiden Çalışmaya Başlamalısınız!
Konservatuara nasıl girilir diye endişeli misiniz? Sınav tarihi yaklaştıkça korkularınız da artıyor mu? İstediğiniz kadar yetenekli olun, jüri karşısında heyecanınızı kontrol edemezseniz hayallerinize veda etmek zorunda kalabilirsiniz.
Müzik Akademi’de müzik tutkunu gençlere konservatuara giriş şartları göz önüne alınarak düzenlenen uygulama ağırlıklı bir programla hayallerine kavuşmaları için yardımcı oluyoruz. Gelin başarıya doğru birlikte ilerleyelim...
[widget-139]