Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Konservatuar Müzik Bölümü Kaç Yıl? - Dersleri Neler?

Eğitim Hayatını Müzikle Şekillendirmek İsteyen Buraya!

Müzik tutkunu pek çok genç geleceklerini konservatuar müzik bölümü ile şekillendirmeyi düşünüyor olsa da üniversitelerin güzel sanatlar müzik bölümü eğitimleri hakkında bilgi sahibi olmadıkları için bu kararlarından emin olamıyor. Biz de bu nedenle konservatuar müzik bölümü ve müfredatına daha yakından bakarak öğrencilerimizin kafa karışıklığını gidermeye karar verdik.

Eğer siz de konservatuar müzik bölümü kaç yıl, konservatuar müzik bölümü dersleri neler gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız yazımızı incelemeye devam edin. Sizler için konservatuar müzik bölümü eğitiminin nasıl bir süreç olduğunu aşağıda betimlemeye çalıştık. Gelin lafı daha fazla uzatmadan konservatuar müzik bölümü nedir sorusuna konuya giriş yapalım.

Konservatuar Müzik Bölümü Nedir?

İtalyanca bir kelime olan konservatuar, temelde zaten müzik yapılan yer anlamına gelir. Konservatuar müzik bölümü günümüzde ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde veya konservatuar topluğu, okul ve benzeri alanlarda ders verebilecek yetkinlikte eğitmenler yetiştirmeyi amaçlar. Ancak bölümün tek hedefi bu değildir.

Güzel sanatlar fakültesi müzik bölümü öğrencileri eğitim hayatları boyunca müziğe yönelik psikomotor, teorik ve uygulamalı kazanımlar elde eder. Dolayısıyla kariyerlerini eğitmen değil, müzisyen olarak sürdürmek isteyen konservatuar öğrencileri için de bu olanağın son derece yüksek olduğunu vurgulamak gerekir. Çünkü müzik bölümü öğrencilerini seslerin algılanması ve organize edilmesi bakımından geliştirir.

Konservatuar Müzik Bölümü Kaç Yıl?

Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde yer alan konservatuar müzik bölümü 4 yıllık bir eğitim süresine sahiptir. Konservatuar müzik bölümü eğitim süresi boyunca öğrenciler; temel müzik terimlerinden müzik tarihine, ses bilgisinden müzik teknolojilerine kadar pek çok alanda eğitim görür. Bölüme giriş yapmak için öğrencilerin TYT sınavından en az baraj puan aldıktan sonra (bazı üniversiteler için daha yüksek puanlar gerekebilir) yetenek sınavından da başarıyla geçmesi gerekir. 4 yıllık konservatuar müzik bölümü eğitim süresi sonunda başarılı olan öğrenciler Müzik Bölümü Lisans Diploması alır.

Konservatuar Müzik Bölümü Dersleri Neler?

4 yıllık konservatuar müzik bölümü dersleri arasında şu başlıkları sayabiliriz:

  • Müzik Terimleri,
  • Müzik Teknolojileri,
  • Müzik Tarihi,
  • Ses Açma Teknikleri,
  • Anlam ve Göstergebilim,
  • Müzik Teorisi,
  • Piyano Eğitimi,
  • Ses Eğitimi,
  • Türk Müziği Eğitimi,
  • Batı Müziği Eğitimi,
  • Koro,
  • Çalgı Eğitimi,

Elbette konservatuar müzik bölümü dersleri üniversitelerin müfredatlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yine de çoğunlukla bu değişikliğin isimlendirme seviyesinde kaldığını söyleyebiliriz. Ayrıca 4 yıl, 8 dönemlik konservatuar müzik bölümü eğitim süresi boyunca yukarıdaki derslerin büyük çoğunluğu farklı seviyelerde işlenmektedir.

Müzik Bölümü İçin Birlikte Hazırlanalım!

Hayatınızı alışılageldik bir şekilde yaşamak istemiyor, sanatın özgür dünyasında kendi potansiyelinizi keşfederek müzik tutkunuzu kariyerinizin bir parçasını haline getirmeyi hedefliyorsanız en doğru adrestesiniz. Müzik bölümü okumak isteyen gençlere  konservatuara hazırlık kursu programlarımızla destek veriyor, hayallerinize giden ilk adımları sağlam attığınızdan emin oluyoruz.

İsteyin, karar verin ve harekete geçin! Müzik bölümü yetenek sınavları ve sonrasında başarılı olmak için Türkiye’nin en iyi müzik okulu Müzik Akademi’de tutkunuzu hayatınızın bir parçası haline getirin, hayallerinize kavuşun.

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20