Müzik Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Güzel Sanatlar Lisesi Mezunları Ne İş Yapar?

Güzel Sanatlar Lisesi Bitirenler Ne Olabilir?

Güzel sanatlar lisesi, öğrencilerin güzel sanatlar ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandığı ve sanat sever insanlar yetiştirmeyi amaçlayan okullardır. Diğer liselerden farklı olarak ortaokul başarı puanının ve yetenek sınavlarının baz alındığı bir kayıt aşaması vardır. LGS puanının etki etmediği güzel sanatlara giriş aşamalarında öğrenciler, kazanmak istediği lise ve seçeceği bölüm için çalışmalar yaparlar. Bu sebeple güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin LGS hazırlık sürecine dahil olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını söyleyebiliriz. 

Güzel sanatlar lisesi kazanmak isteyen öğrenciler hangi alanda kendilerini geliştirmek istediklerine Anadolu Lisesi okuyan öğrencilerden daha erken karar verirler. Bunun sebebi ise hayatlarının en önemli dönemlerinden birinde yeteneklerine göre bir lise eğitimi almaya karar vermiş olmalarıdır. Güzel sanatlar lisesi öğrencileri, diğer liselere göre ana dersleri oldukça az görürler çünkü bölüm dersleri ana derslere göre çok daha fazladır. 4 sene boyunca seçtiği bölüm ile ilgili ders alan öğrencilerin kendilerini geliştirdikleri ve emek verdikleri bölümde ilerletmek istemeleri de oldukça normal karşılanmalıdır. 

Güzel sanatlar lisesine gitmek için yetenek sınavlarına hazırlanmaya başlayan öğrencilerin ve ebeveynlerin aklında tahmin edileceği üzere güzel sanatlar lisesi mezunları ne iş yapar sorusu olmaktadır. Yazımızın devamını inceleyerek güzel sanatlar lisesi mezunları neler yapar konusu hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Güzel Sanatlar Lisesi Mezunları Neler Yapar?

Güzel sanatlar lisesi mezunları alanlarına göre pek çok mesleği icra edebilir. Bahsi geçen meslek gruplarını anlatmadan önce güzel sanatlar lisesi bölümlerini sıralamak gerekirse; resim, müzik, fotoğrafçılık, grafik tasarım, tiyatro gibi bölümleri sıralayabiliriz. Öğrenciler bu bölümler içinden kendileri için en uygun bölümlere hazırlanarak yetenek sınavlarında başarılı olmak için çaba gösterirler. Tüm bu çabaların ardından kazandıkları okulda alacakları eğitim sonrasında güzel sanatlar lisesi mezunları ne iş yapar gibi soruların yanıtlarını merak ederler. Gelin, birlikte güzel sanatlar lisesi mezunları ne iş yapar görelim…

Müzik Bölümü – Güzel Sanatlar Lisesi Mezunları Ne İş Yapar?

Güzel sanatlar lisesi mezunları ne iş yapar diye soran ebeveyn ve öğrencilerin bölümlere göre meslek dallarının ayrıldığını bilmesi gerekmektedir. Müzik bölümü güzel sanatlar lisesi mezunları güzel sanatlar fakültesinde müzik eğitimi almaya devam edebilir ve sonunda ise; şarkıcı, piyanist, keman virtüözü, akademisyen gibi meslekleri rahatlıkla icra edebilirler. 

Resim Bölümü – Güzel Sanatlar Lisesi Mezunları Ne İş Yapar?

Güzel sanatlar lisesi mezunları resim bölümü bitirdiğinde her lise mezunu öğrenci gibi öncelikle genel seviyeyi ölçen üniversite sınavı olan TYT’ye girdikten sonra güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanarak resim bölümünü tercih edebilirler. Hem lise hem de üniversite tercihlerini resim bölümünden yana kullanan öğrenciler donanımlı bir resim eğitimi sonrasında; ressam, akademisyen, grafiker, el sanatları tasarımcısı gibi meslekleri tercih edebilirler.

Tiyatro Bölümü – Güzel Sanatlar Lisesi Mezunları Ne İş Yapar?

Güzel sanatlar lisesi tiyatro bölümü öğrencileri mezun olduklarında ajanslara oyunculuk için başvurabilir ya da güzel sanatlar fakültesinden devam ederek akademisyen, tiyatro oyuncusu, dizi oyuncusu, reklam oyuncusu gibi pek çok alanda sahne sanatları ile ilgili meslekleri icra edebilirler.

Güzel sanatlar lisesi meslek dalları arasında öğrencilerin kendilerini ileride görmek isteyecekleri pek çok meslek grubu vardır. Bu sebeple güzel sanatlar lisesi mezunları isterlerse güzel sanatlar fakültesi okuyarak eğitim aldıkları bölüm ile ilgili daha donanımlı bir duruma gelerek akademisyen olabilir dilerlerse de aldıkları eğitim üzerinden kendilerini geliştirerek alanları ile alakalı mesleklerde istenen kriterleri sağladıkları takdirde çalışabilirler.

[widget-187]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 20