- Konu Başlıkları
- Hayallerinize giden Uzun Yolun İlk Adımı Sizlere Hangi İmkânları Sunuyor?
- Güzel Sanatlar Lisesinde Hangi Bölümler Var?
- Müzik Bölümü
- Tiyatro Bölümü
- Bale- Dans Bölümü
- Resim Bölümü
- Sinema- TV Bölümü
- Hayal Ettiğiniz Bölümü Akademilerimiz İle Kazanın!
Hayallerinize giden Uzun Yolun İlk Adımı Sizlere Hangi İmkânları Sunuyor?
Güzel sanatlar liseleri, özellikle sanat alanında bir kariyer yapmak isteyen ve sanatla iç içe bir meslek edinmek isteyen öğrencilerin tercih ettiği eğitim kurumlarından ilkidir. Güzel sanatlar liseleri, öğrencileri daha profesyonel bir eğitim alacakları kurumlar olan konservatuvarlara hazırlar ve temel eğitimi verir. Güzel sanatlar liselerini hedefleyen her öğrenci için tek bir seçenek yoktur. Tıpkı diğer bölümler gibi, güzel sanatlar liselerinde de öğrenciler, güzel sanatlar lisesi bölümleri arasından istedikleri ve ilgilendikleri bir alanda tercihlerini yapabilirler.
Güzel sanatlar lisesinde hangi bölümler var merak eden öğrenciler için güzel sanatlar lisesi bölümleri kısaca;
- Müzik
- Tiyatro
- Bale Dans
- Resim
- Fotoğrafçılık
- Sinema TV
Ana başlıkları halinde sıralanabilir. Güzel sanatlar lise bölümleri hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için yazımızı okumaya devam edin!
Güzel Sanatlar Lisesinde Hangi Bölümler Var?
Güzel sanatlar lisesi bölümleri nelerdir sorusu, geleceğini sanat üzerine profesyonel bir kariyer ile şekillendirmek isteyen birçok öğrencinin cevabını merak ettiği konuların başında geliyor. Güzel sanatlar lisesi bölümleri her öğrencinin hayaline ve isteğine göre değişkenlik gösteriyor. Güzel sanatlar lisesi bölümleri için hazırlanan her öğrenci hemen hemen bilgi sahibi olsa da biz hangi bölüm nasıl bir eğitim veriyor biraz daha yakından inceleyelim.
Müzik Bölümü
Güzel sanatlar lisesi müzik bölümü; piyano derslerinin zorunlu olduğu ve her öğrencinin müzik teorisi hakkında dersler işleyerek konservatuvara hazırlandığı bir eğitim programını kapsıyor. Bir güzel sanatlar lisesi bölümü olan müzik bölümü, tıpkı diğer bölümlerde olduğu gibi yetenek sınavları ile öğrenci alıyor.
Öğrencilerin kültürel ve sanatsal yeteneklerini geliştirmeye yönelik derslerin bulunduğu ve yeteneklerini geliştirerek güzel sanatlar fakültelerine girmelerini sağlayan güzel sanatlar lisesi müzik bölümü içerisinde temel eğitim için gerekli olan kültür dersleri yer alırken öğrenciler aynı zamanda çeşitli enstrüman ve sanat tarihi dersleri de bulunmaktadır.
Tiyatro Bölümü
Güzel sanatlar lisesi bölümleri arasında Tiyatro bölümü de yer almaktadır. Tiyatro bölümünde geleceğin oyuncu adayları güzel sanatlar fakültelerine hazırlanırken kendilerini sahne sanatları ve teorik bilgi açısından da geliştirir. Oyunculuk, toplu oyunculuk, diksiyon ve artikülasyon gibi ses ve konuşma eğitimleri gibi oyuncu olmak için gerekli olan temel bilgilerin verildiği bir ders programına tabii tutulurlar.
Bale- Dans Bölümü
Bale – dans ana sanat dalında bulunan derslerin verildiği güzel sanatlar lisesi bölümü içerisinde klasik bale, bale tarihi, modern dans, dans, solfej ve piyano olmak üzere müzik eğitimi, tarihi danslar, repertuar danslar, karakter danslar, türk halk dansları, ritmik jimnastik gibi temel dersler bulunmaktadır. 4 yıl boyunca öğrencilerin dans yeteneklerini , genel kültür ve koreografi bilgilerinin geliştirildiği güzel sanatlar lisesi bale – dans bölümü ile öğrenciler konservatuvar eğitimlerine hazırlanır.
Resim Bölümü
Mesleki açıdan kariyer ve iş imkanları oldukça fazla olan güzel sanatlar lisesi resim bölümü eğitim programı içerisinde geleceğe başarılı iç mimarlar, heykeltıraşlar, grafikerler, animasyoncular ve tabii ki ressamlar yetiştirilir. Güzel sanatlar lisesi bölümleri arasında oldukça popüler bir yeri olan resim bölümünde öğrenciler yetenek ve tekniklerini geliştirmeye yönelik teknik eğitimler alırken aynı zamanda ilgi ve isteklerini geliştirecek dersler ile yaratıcılıkları da geliştirilir. Resim, bir güzel sanatlar lisesi bölümü olarak öğrencilerine 4 yıl boyunca desen, resim, heykel ve grafik gibi temel resim bölümü alanlarından eğitimler alma imkanı tanır.
Sinema- TV Bölümü
Güzel sanatlar lisesi Sinema – TV bölümlerinde, 4 yıl boyunca öğrencilerin konservatuvara hazırlık sürecinde onlara mesleki bilgi birikimi aktaran ve yapımcı ve yönetmen, görüntü yönetmeni, dijital kurgu ve kameramanlık alanlarında onları iyi bir kariyer için yetiştiren bir eğitim programı bulunmaktadır. Aynı zamanda video art, fotoğraf çalışmaları, senaryo ve metin yazarlığı konusunda çalışabilecek yetenekli öğrenciler yetiştirmeye yönelik bir bölümdür.
Hayal Ettiğiniz Bölümü Akademilerimiz İle Kazanın!
Güzel Sanatlar lisesine girmek isteyen birçok öğrenci bu bölümleri kazanabilmenin yollarını arıyor ve istedikleri bölüm için güzel sanatlar lisesi yetenek sınavlarına kadar özveri ile çabalıyor. Yetenek sınavları için profesyonel bir yardım almak isteyen öğrenciler bu nedenle kendilerine uygun bir güzel sanatlar lisesi hazırlık kursu araştırıyor.
Müzik Akademi ile 15 yıllık deneyimimizi güzel sanatlar lisesi müzik bölümü hayali olan gençlerimize aktarıyor ve onları başarılı bir geleceğe hazırlıyoruz. Aynı zamanda güzel sanatlar lisesi bölümlerini hedefleyen öğrencilerimiz, diğer akademilerimizi tercih ederek kaliteli bir eğitim programı ile yetenek ve bilgilerini geliştirebilirler. Gelin, sizler için en uygun eğitim programını eğitim danışmanlarımızla birlikte hazırlayalım ve başarınızın inşasında yanınızda olalım!
[widget-187]